top of page

Pitch Etteke Wypkema voor Minister van de nieuwe economie

op 15 Januari on line voor de jury van MVO met onder andere Jan Terlouw



Als minister van de nieuwe economie sta ik voor een gezonde planeet. Ik zie mezelf als een voortstuwende kracht. Die kracht kan pas ècht impact krijgen naar een duurzame samenleving, als we op 3 facetten versnellen: op innovatie, op regelgeving en op de natuur als basis.


Binnen het facet innovatie gebeurd al veel. Mensen en bedrijven zijn zich ervan bewust dat het anders kan en gaan daar ook daadwerkelijk mee aan de slag. Dat is Maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Binnen het facet regelgeving zie ik veel blokkades. Ik ben op zoek gegaan naar regelgeving die de verandering ondersteunt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan product verantwoordelijkheid. Het is aan de politiek om hier verandering in aan te brengen en dit is een thema voor het aankomend debat.


Binnen het facet natuur is het belangrijk dat we innovaties laten werken voor de natuur waarbij de natuur zelf de belangrijkste inspiratiebron is. Neem bijvoorbeeld het bioplastics proces, waarmee ik "waterinnovator of the year" ben geworden. Het proces waar je uit rioolwater met behulp van bacteriën een in de natuur afbreekbaar plastic maakt. Dat is met de natuur voor de natuur.


Als minister van de nieuwe economie vind ik ondernemerschap essentieel in de weg naar een duurzame samenleving. Dat moet versterkt worden met de drie facetten. Dat doe ik als stuwend leider, samen strevend naar de inzet van ieders kwaliteiten, de ketens verbinden, lerend en vol levensenergie, omdat er vertrouwen is. Samen vol vertrouwen een duurzame wereld bouwen met de facetten innovatie, regelgeving en de natuur als basis. Daar gaat het om en daar zet ik mij (als Minister van de Nieuwe Economie) voor in.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page