top of page

In gesprek over de nieuwe economie

Eigenlijk hebben we het er nooit specifiek over, zo met familie en vrienden, op een verjaardag. Maar via teams bij elkaar komend, zette ik de nieuwe economie als gespreksonderwerp op mijn verlanglijstje. En wat werd ik aangenaam verrast!

De vriendin van de zwangerschapsgym was bezig met voorkomen van voedselverspilling en had allerlei leuke recepten met schillen. Bij de familie was regenwater afgekoppeld en een groentetuin aangelegd. De vriendin van mijn dochter woonden in een goed geïsoleerd huis met aardwarmte en een warmtepomp en zonnepanelen. Dochter met vriendinnen waren heel bewust vegetariër en serveerde op de studentenverenigingen standaard vegetarisch en er werd bij voorkeur 2de hands kleding geshopt. En 'last but not least' de inzameling van doppen, flessen en metaal tbv recycling en tbv de dochter van een vriendin: Carlein wil erbij zijn We kwamen tot de conclusie:


Leven in de nieuwe economie is leuk !


Het is ook leuk om elkaar te inspireren duurzaam te leven. Hierover verder pratend kwamen op wat mooie inzichten die ik meeneem in mijn campagne:

- Leven in de nieuwe economie is leuk, maar door onvoldoende opleiding en of beperkte financiële middelen niet voor iedereen toegankelijk: laten we zorgen dat de nieuwe economie beschikbaar komt voor iedereen.

- Vergeet de rol van het onderwijs niet waar gewoontes inslijten zodat je kan handelen in het algemeen belang, met talentontwikkeling voor leerling en leraar en toetsing op maatschappelijke waarde.

- In de nieuwe economie ontdekken we hoe te kiezen op maatschappelijke waarde ipv op geld.

- De nieuwe economie gaat niet over 1 richting en grote stappen, maar over veel kleine bewegingen die samen een grote systeem en cultuur verandering bewerkstelligen.


Dank voor dit prachtige verjaardagscadeau !

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Pitch Etteke Wypkema voor Minister van de nieuwe economie

op 15 Januari on line voor de jury van MVO met onder andere Jan Terlouw https://www.ettekeinbeweging.com/video-s?wix-vod-video-id=052bfe594f9e4e6bba12d469bd616645&wix-vod-comp-id=comp-khtg6vk81 Als mi

bottom of page